Wachtwoord vergeten?

U kunt een nieuw wachtwoord opvragen door het e-mail adres in te vullen waarmee u geregistreerd bent. Indien dit adres bij ons bekend is zullen wij u een mail met instructie doen toekomen.

J. Daalder & Zn. BV Timmerfabriek en Houthandel

U bent hierdoor verzekerd van een kwaliteit product uit eigen land, gemaakt door mensen uit eigen land.
Hierdoor zijn wij in staat om op korte termijn aan al uw wensen te voldoen.

Stuur ons een e-mail
Bel ons: 0223 - 52 14 00

Adres:
Schorweg 89
1764 MD Breezand

Email: info@daalder.com

Openingstijden:
Ma t/m vr: 09:00 tot 17:30
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 *
* met ingang van de wintertijd zijn wij geopend tot 16.00 uur

Algemeen

V: Zijn de prijzen op de website inclusief of exclusief BTW?

A: De prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW (Mits anders vermeld)

V: Kan ik mijn bestelling ook laten bezorgen en hoeveel kost dit?

A: Dit kan tegen vergoeding. Wij hebben geen bepaalde bezorg data, maar u wordt gewoon ingedeeld in een rit uw kant op. U wordt hierover ruim van tevoren geïnformeerd. Voor de tarieven dient u even contact op te nemen met de afdeling verkoop. Ook kunt u een aanhanger lenen. Hier zijn geen kosten aan verbonden, u dient alleen een contante borg achter te laten van € 50,= en een kopie van uw rijbewijs. Tegenwoordig is een veiligheidsnet verplicht, hiervoor rekenen wij € 10,= huur. Wij raden u aan van te voren een aanhanger te reserveren i.v.m. drukte.

V: Zijn alle producten op de website uit voorraad leverbaar?

A: Niet alle producten zijn uit voorraad leverbaar.
De meeste tuinplanken, balken, liggers en palen wel.
Van het Douglas assortiment moet het geïmpregneerde Douglas altijd besteld worden, van het blanke Douglas hout is niet standaard alles uit voorraad leverbaar, maar wel veel.
De blokhutten (muv de ''Low Budget''-serie) dienen besteld te worden. Het hangt van het model en de periode af wat de levertijd is.

Neem voor de zekerheid altijd even contact met ons op om teleurstelling te voorkomen!

Blokhutten

V: Ik zoek een blokhut die aan een speciale maat moet voldoen en die zie ik niet staan in jullie standaard assortiment. Maken jullie ook op maat?

A: Wij maken ook blokhutten op maat. U komt dan in het Daalder Exclusief- assortiment terecht of u kiest voor een aangepaste versie uit de “Complete” of “All In“ serie. Dat houdt in dat de blokhut of elementbouw naar uw wens geleverd wordt.
Bij de ”Daalder exclusief” blokhutten en elementbouw worden deze standaard geleverd inclusief hardhouten fundering, hardhouten deur(en), eventueel hardhouten ra(a)m(en), hardhouten waterborden en spanveren. U kunt een tekening opsturen, faxen, mailen of achterlaten met de maten van de blokhut/schuur die u graag gemaakt ziet worden. U moet wel rekening houden met een levertijd, deze verschilt per seizoen.
Wij berekenen maximaal 1 uitvoering dit i.v.m. de tijd die wij hiervoor nodig hebben, uiteraard kunt u wel de gewenste opties aangeven, zoals evt. behandeling of een andere houtdikte.

V: Wat is er anders aan een blokhut ”Daalder Exclusief” ten opzichte van een ”Complete serie” blokhut?

A: Een blokhut Daalder exclusief wordt altijd voorzien van hardhouten deuren en ramen, de hardhouten fundering zit er bij deze modellen ook altijd standaard bij, dat geldt ook voor de spanveren en de hardhouten waterborden. Deze modellen zijn kwalitatief dus beter.

V: Ik wil graag een behandelde blokhut, kan dat ook?

A: De blokhutten die uit de Daalder Exclusief serie (de huisjes met hardhouten ramen en deuren) kunnen ook in een Protex behandeling geleverd worden, uiteraard tegen meerprijs. De Complete”-serie (de huisjes met vuren deuren en ramen) kunt u geïmpregneerd bestellen, hier zit dan wel een levertijd op, de ”Complete”-serie hebben wij namelijk onbehandeld op voorraad. Elementbouw is overigens standaard geïmpregneerd.

V: Van welk materiaal is een blokhut gemaakt?

A: Alle blokhutten zijn gemaakt van Noord Europees vuren blokhuthout. De grote modellen worden van 45mm, 50mm, 60mm, 70mm, 90mm tot zelfs 240mm vuren blokhuthout gemaakt, terwijl bij de kleinere afmetingen veelal 28mm wordt gebruikt.

V: Ik wil mijn blokhut/tuinhuis door de Fa. Daalder laten plaatsen, kan dit?

A: Ja dit kan, de prijs hiervan verschilt per blokhut/tuinhuis. De prijs kunt u opvragen bij de afdeling verkoop.
U dient zelf te zorgen voor een: Vlakke verharde, goed bereikbare waterpas opbouwlocatie op max. 30 mtr. vanaf de auto. MEERWERK=MEERPRIJS!

V: Zijn de gegeven maten binnen- of buitenmaten?

A: De maten van de Complete-serie blokhutten op onze website zijn buitenmaten (d.w.z. planklengte)
Een eventuele luifel zit nooit bij de maat in berekend. Bij de Daalder Exclusief-serie is de opgegeven maat de binnenmaat.

V: Wat zijn spanveren en waar dienen deze voor?

A: Spanveren zijn lange stukken draadeind met aan de onderkant een veer. Ze zorgen ervoor dat wanneer het hout van de blokhut gaat werken, u d.m.v. de spanveren het hout bij elkaar kunt houden (in de zomer krimpt het en in de winter gaat het weer uitzetten). Een spanveer set bestaat uit 4 draadeinden+toebehoren. Bij de blokhut Daalder Exclusief zitten de spanveren inbegrepen. Bij blokhutten vanaf 60mm zijn trekstangen inbegrepen.

V: Hoe kan ik mijn blokhut het beste behandelen?

A: Het beste kunt u de blokhut behandelen met verf op lijnolie basis, bij ons verkrijgbaar in blikken van 1 en 2,5 liter. We hebben verschillende kleuren in ons assortiment. De mes en groef dient u tijdens het opbouwen in te smeren met transparante verf op lijnolie basis en meteen in elkaar te zetten. De verf maakt namelijk de mes en groef dikker en dan krijgt u de blokhut niet meer goed in elkaar, dus smeren en stapelen. De buitenkant van de blokhut dient u minimaal 2x te behandelen. Na verloop van tijd, wanneer de kleur begint te vervagen (na 3 à 4 jaar, dit hangt allemaal af van de weersomstandigheden) maakt u de blokhut stof- en vet vrij en u kunt er gewoon nog een keer overheen schilderen. De binnenkant van de blokhut dient u niet te behandelen, u mag dit evt. doen mocht u dit willen, maar dan pas na 1 jaar, het hout moet namelijk eerst goed uit kunnen ‘ademen’. De blokhut moet dan wel goed droog zijn i.v.m. het opsluiten van het vocht met als gevolg dat ‘het weer’ in het hout komt. U kunt ook uw blokhut laten impregneren, u heeft de keuze uit groen of bruin (bij de “Complete“ modellen) u dient de blokhut dan wel 3 weken te laten drogen.

V: Wat gebruik ik als fundering van de blokhut?

A: Wij hebben een speciale hardhouten funderingrand waar een sponning is uitgefreesd. In die uitsparing valt de onderste laag van de blokhut. Doordat de blokhut nu iets hoger staat, komt hij niet in aanraking met eventueel (regen) water. Deze hardhouten fundering moet u dus zien als een soort hardhouten onderrand. Om de blokhut aan de grond te verankeren kunt u hardhouten paaltjes van ca. 60cm in de grond plaatsen. Vervolgens bevestigt u de fundering aan de hardhouten paaltjes met slotbouten van 12cm.

V: Ik wil een vloer i.p.v. een fundering. Is dit ook mogelijk?

A: Het is ook mogelijk om een vuren vloer op hardhouten balken te bestellen. De vloer wordt dan op maat gemaakt voor uw blokhut. U kunt ook een vloer in losse onderdelen bestellen, u dient de vloer dan zelf te monteren. De vloerbalken dienen dan als fundering, dus heeft u geen losse fundering meer nodig.
U bevestigt gewoon uw huisje aan uw vloer met een aantal schroeven in de onderste plank. De vloer stelt u op een aantal tegels. Voor onder uw luifel of veranda leveren wij mooie vlonders in geïmpregneerd of hardhout en composiet.

V: Op de foto is de deur aan de linkerkant geplaatst, kan ik hem ook rechts plaatsen?

A: U kunt zelf beslissen aan welke kant u de deur plaatst, dit is een kwestie van de onderste plank omdraaien. Let wel op! De draairichting van de deur is niet aan te passen, deze staat vast, behalve bij maatwerk, want hier kunt u de draairichting aangeven.

V: Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een blokhut of overkapping?

A: In de meeste gevallen zijn zowel blokhutten als overkappingen vergunning vrij te bouwen.
Als u hier zeker van wilt zijn gaat u naar www.omgevingsloket.nl en volgt u de stappen in het menu

V: Welke maataanduiding hanteren jullie op de website?

A: Op de website wordt eerst de breedte en dan de diepte aangegeven.
Bijv. Blokhut Koraal standaard 300x250cm. Is de 300cm de breedte (voorzijde) en 250cm de diepte van de blokhut